Kampioen Robinhood wil ook trofee bekercompetitie
18 Jul, 04:54
foto
Robinhood neemt geen genoegen met het kampioenschap van Suriname. De club wil ook bekerkampioen worden. ,


Nu Robinhood voor de 26e keer kampioen van Suriname is geworden, wil de club tijdens de bekerwedstrijd woensdag Inter Moengotapoe ook verslaan. Er is geen tijd om achterover te leunen. Robinhood gaat begin augustus deelnemen aan de Caribean Shield Cup. Alleen kampioenen doen mee aan deze cup. Kampioen en semi kampioen plaatsen zich voor de Concacaf club kampioenschappen.

Robinhood voorzitter Ramon Abrahams zegt in gesprek met Starnieuws dat de club back to back kampioen is geworden door hard werken van de spelers, de technische staf, de supporters én het bestuur. "Iedereen heeft zijn ding gedaan en dan krijg je succes."

De rood-groene club is de competitie begonnen met heel wat nieuwe en jonge spelers. "We hebben afspraken gemaakt met de technische staf over de competitie, die aangaf dat zij gaat voor minimaal het semi kampioenschap, en als het erin zit zal er geknokt worden voor het kampioenschap", zegt Abrahams. Robinhood heeft de eerste wedstrijd gelijk gespeeld en de tweede verloren. Daarna zijn de 10 wedstrijden van de eerste ronde in winst omgezet. Vanaf toen werd de lat hoger gesteld en ging de club voor het kampioenschap. 

"De organisatie en de discipline die ingepompt werden bij de jongens om vooral de training te bezoeken, heeft goede resultaten opgeleverd vooral wat betreft het uithoudingsvermogen. Alles is meegenomen naar het kampioenschap toe", blikt Abrahams terug. "Robinhood heeft zoveel mogelijk gespeeld om te winnen, maar de overige clubs hebben het ook een beetje makkelijk voor ons gemaakt door enkele wedstrijden niet te winnen, waardoor Robinhood met nog 2 wedstrijden te gaan reeds kampioen is geworden."

Het bestuur is trots en blij dat de club back tot back kampioen is geworden, "maar men moet niet vergeten dat toen dit bestuur overnam in 2016, was Robinhood gedegradeerd  naar de 2e divisie. Het bestuur heeft zich toen voorgenomen om Robinhood zo snel als mogelijk terug te brengen naar de hoogste klasse, wat ook gelukt is. In 2018 werd Robinhood kampioen in de hoogste klasse. Dit maakte dat zij in 2019 kon participeren in de Caribbean Shield Cup, waarbij ze kampioen werd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May