15e SVB Lidbondentoernooi: De Ster wint met 2-0
17 Jul, 15:00
foto
Het team van De Ster heeft zijn eerste wedstrijd in winst omgezet. Fortuna is naar Saramacca teruggestuurd.


De Ster uit Nickerie heeft zondag de wedstrijd tegen Fortuna uit Saramacca met 2-0 gewonnen. Er zijn gisteren 12 wedstrijden van de 15e Lidbondentoernooi afgewerkt. Alle 16 Lidbonden hebben in het weekend opgetreden.

Al in de 13e minuut van de wedstrijd in Nickerie was het duidelijk dat De Ster korte metten zou maken met haar tegenstander. Quinten Dors heeft met het eerste doelpunt voor De Ster zijn team de kleedkamers laten ingaan met een voorsprong. De tegenstander had weinig in de pap te brokkelen. Het team van Fortuna is een vrij jonge ploeg, er speelden maar liefst 5 spelers die pas 14 jaar zijn geworden. Eigenlijk waren zij geen partij voor de ervaren en volwassen spelers van De Ster. Fortuna heeft wel kunnen tonen dat ze na deze ervaring het volgende seizoen wel beter zaken kan doen. 

In de tweede helft bracht de speler Vincensio Biervliet de stand op 2-0 nadat hij een keurige terugspeelbal van Quinten Dors in het lege doel plaatste. Hierna moesten de jongens van Fortuna de aanval opzoeken wat resulteerde in een penalty. De speler Chilten Carbin werd belast met de penalty, hij zou de stand kunnen verkleinen maar zijn inzet werd gestopt door de doelman van De Ster, Arief Wongsopawiro. De wedstrijd eindigde 2-0 in het voordeel van De Ster.

Volgens de trainer van Fortuna, Rinaldo Pryor, is zijn ploeg heel jong. Hij weet dat de club deze keer niet ver zal komen, maar zijn doel is om ervaring op te bouwen zodat deze jongens over een jaar of twee onverslaanbaar zullen zijn. Eigenlijk zouden deze jongens in een jeugdcompetitie moeten spelen, maar dit is in Saramacca niet mogelijk. "Dus zijn ze aangesloten bij ons en ze doen het redelijk goed, ik ben trots op ze".

De trainer van De Ster, Enritus Marie, vindt dat de wedstrijd met veel moeite is gewonnen. De opdrachten zijn niet uitgevoerd zoals afgesproken. De coach gaat bij de eerstkomende training de tekortkomingen bespreken zodat zaken beter aangepakt worden.

De volledige uitslagen van de wedstrijden die zondag zijn gespeeld:
Regio Oost A
Jong Sportivo-Jong Rica: Uitgesteld, het veld van Papatam is niet bespeelbaar.
Young Bleu Wings-SV Sinabo: 1-2
Regio Oost B:
Super Vetal – TOK: Uitgesteld, het veld van Papatam is niet bespeelbaar.
Zoelen – Jong Excelsior : 4 – 2
Regio Zuid A:
Klaas Tiger – Kitha: 3 – 1
Regio Zuid B:
BSV – Inter Waki: 0 – 2
Ghana – Goevaloe: 2 – 2
Regio Midden A:
Highway Star – FC Leiding: 3 - 0
Real General Boys – SV Jaw Jaw: 1 – 3
Regio Midden B.:
Pokigron – FC Leiding2: 2 – 1
Regio West A
Osos – Vitesse: 3 – 1
Regio West B:
De Ster – Fortuna: 2 - 0
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May