VES bereid onder voorwaarden deel te nemen in SEOB
17 Jul, 10:44
foto


De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) is bereid te participeren in de Suriname Economic Oversight Board (SEOB). Er worden wel enkele specifieke voorwaarden gesteld. Het bestuur van de SEOB heeft de VES benaderd hiervoor. Het gaat om een initiatief van de private sector en is in het leven geroepen om als onafhankelijk toezichtcomité het IMF-programma en de uitvoering daarvan te monitoren. De VES wordt beschouwd als een waardige stakeholder die op basis van haar macro economische kennis waardevolle input kan geven.

Er is een bespreking geweest tussen de VES en de SEOB waar de zorgpunten kenbaar zijn gemaakt. In de nieuwste editie van INZICHT wordt dieper ingegaan op deze kwestie.  De VES kenbaar gemaakt "dat monitoring van elk plan tot herstel van onze economie van essentieel belang is. Deze monitoring dient echter onafhankelijk te geschieden zonder enige mogelijke beïnvloeding door de verantwoordelijke autoriteiten. De opzet van de SEOB voldoet daar niet aan".

De voorwaarden die gesteld worden door de VES zijn:
• Tijdige en volledige beschikbaarstelling van alle benodigde informatie/data en documentatie alsmede rechtstreekse toegang tot de verantwoordelijke instanties voor eventuele toelichting.

• De VES ontvangt informatie/documentatie uit diverse formele en informele bronnen en behoudt, ook wanneer dezelfde informatie binnen de SEOB wordt gedeeld, het recht om het document en/of haar bevindingen hierop publiekelijk te maken. De VES zal in voorkomende gevallen het SEOB-bestuur, zonder bronvermelding, hierover informeren.

• De VES is bevoegd tot het waar nodig innemen van minderheidsstandpunten, zowel binnen SEOB-vergaderingen als bij de presentaties naar buiten toe.

• Vanwege haar taak om de gemeenschap te informeren behouden de organisatie en het in de SEOB deelnemende VES-lid het recht in woord en geschrift te reflecteren op de publiekgemaakte analyserapporten van de SEOB en de VES-standpunten nader uit te leggen.

Deze voorwaarden zijn kenbaar gemaakt door het bestuur van de VES aan de SEOB.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May