Lidbondentoernooi in Para officieel van start gegaan
16 Jul, 14:52
Het winnende team uit Saramacca. Semi kampioen van het district is blij met de overwinning op de Nickeriaanse kampioen, Parkash.

De officiële opening van de SVB Lidbondentoernooi vonden zaterdag plaats in het district Para. Zestien Lidbonden bekampen elkaar in het toernooi, verdeeld in 4 regio's: Oost, Zuid, West en Midden. Van al deze vier regio’s komen de kampioen en semikampioen van deelnemende bonden tegen elkaar uit. In totaal doen 32 verenigingen een gooi naar de vier beschikbare plaatsen in de hoofdklasse van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB).

In Nickerie, poule A  van Regio West, nam de kampioen van de Nickerie Voetbal Bond, Prakash, het op tegen de semi kampioen van de Saramacca Sport Bond, Real Saramacca. De wedstrijd was nauwelijks begonnen of de achterhoede en de doelman van Prakash begin een blunder door een verkeerde pass te geven. Hierdoor kon de snelle aanvaller van Real Saramacca, Iemran Rahiem reeds in de eerste minuut zijn ploeg op voorsprong brengen: 1 – 0.

Real Saramacca heeft in de eerste helft duidelijk gemaakt dat zij voor de drie punten naar Nickerie is gekomen. Na de rust, in de 48e minuut pakte voor Real Saramacca de speler Mervio Banda doelpunt nummer 2 voor zijn rekening. Na de 2 – 0 achterstand, kwam de kampioen van Nickerie beter uit de verf, want ze nam initiatieven om de druk op het middenveld te veroveren en het lukte aardig.  Prakash kreeg de mogelijkheid om via een penalty de achterstand te verkleinen maar het schot was te nonchalant waardoor de stand op 2 – 0 bleef. Dit was later ook de eindstand.
De trainer van Real Saramacca, Ramon van Zichem, was superblij. Hij geeft aan dat hun plan was om de eerste wedstrijd in winst om te zetten en het is het team gelukt dat te doen. De opdrachten zijn zeker voor 80% uitgevoerd en hij is trots op zijn jongens.

Volgens de trainer van Prakash, Jozef Patterson, is er bij het eerste doelpunt een blunder geweest in de verdediging wat de club vroeg een doelpunt heeft gekost. De zon heeft die jongens parten gespeeld in de eerste helft maar gaandeweg in de tweede helft nam Prakash de leiding. We hebben zelfs een penalty gehad maar door nonchalance is het geen doelpunt geworden. We gaan de fouten corrigeren en komen sterk terug gaf de coach aan.