OW geeft startsein rehabilitatie wegen in Paramaribo
16 Jul, 07:23
foto
Aan de Lalla Rookhweg is zaterdag het startsein gegeven voor de rehabilitatie van wegen in Paramaribo. (Foto: CDS)


Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft zaterdag het startsein gegeven voor rehabilitatie van wegen in Paramaribo. Hij wil met een duurzaam beleid landelijk zowel asfalt- én zandwegen aanpakken. “Ik vraag alle buurten geduld. Als we kiezen voor dit duurzaam beleid, dan krijgt elke buurt en ressort zijn kans.”

Aan de Lalla Rookhweg is het aannemingsbedrijf Baitali Group sinds enkele dagen onder toezicht van de Wegenautoriteit  bezig met herstelwerkzaamheden. Nurmohamed merkt op dat heel wat wegen verwaarloosd zijn en hierover zijn in de afgelopen jaren veel klachten vanuit de samenleving ontvangen. De klachten worden volgens hem ook minder naarmate er wordt aangepakt en materiaal ingezet, waarmee verschillende buurten worden geholpen. 

De minister noemt het onderhouden en rehabiliteren van zandwegen een grote uitdaging. Hij kondigt de aanschaf van materieel aan en belooft zichtbare veranderingen. “Er komt duurzaam beleid. De regering heeft besloten om heel spoedig extra middelen vrij te maken voor het ministerie van Openbare Werken voor de zandwegen”, zegt Nurmohamed. Er wordt een voorstel voorbereid voor de regering en het parlement, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Er is volgens de bewindsman nu wat rust voor wat betreft de aanpak van de asfaltwegen. Het ministerie heeft vanaf maandag intensief, en in verschillende buurten, lapwerk verricht. Nurmohamed zegt dat er soms lapwerk gedaan moet worden, maar daartegenover staan er dan weer professioneel werk en grote duurzame projecten. De laatste zijn volgens hem vanaf 2020 opgestart. Genoemd worden de weg naar Ricanaumofo (Moengo, Marowijne), de weg naar Nickerie en de Pandit Tilakdharieweg (Commewijne). Het gaat volgens de bewindsman om infrastructuur die cruciaal is voor transport, toerisme en productie. De werkzaamheden aan deze wegen worden binnenkort afgerond. Er wordt volgens de minister Nurmohamed, aan elk district aandacht besteed. Hij voegt ook Saramacca en Wanica aan het rijtje toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May