Bond AZP wil uiterlijk vandaag uitbetaling overbruggingstoelage
12 Jul, 00:58
foto


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft een ultimatum gekregen door de bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (ABPLAZ). Indien vandaag de overbruggingstoelage niet wordt uitbetaald, zal de bond zich vanaf donderdag beraden over de situatie.

De overeengekomen overbruggingstoelage tussen ziekenhuisbonden en de overheid is tot nu toe niet conform afspraak uitbetaald. Gebleken is dat sedert de maand mei het personeel de toelage niet heeft ontvangen. De minister heeft als antwoord op een schrijven van de ABPLAZ alsook in de media aangegeven dat het wachten op het ministerie van Financiën is, voor uitbetaling van de toelage.

Volgens een berichtgeving van de minister zal het personeel ook de koopkrachtversterking welke vanaf de maand mei aan de overige landsdienaren is toegekend krijgen. Ook hieromtrent wil het personeel duidelijkheid.

De ABPLAZ heeft maandag in een brief de minister een ultimatum tot woensdag gegeven om er voor zorg te dragen dat de uitbetaling van de overbruggingstoelage plaatsvindt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May