Jeugdig viertal staat terecht voor inbraak
12 Jul, 14:36
foto


Omar A. (22 jaar), Oliver O. (23), Jaleel A. (23) en Gilmar K. (25) moeten zich voor de rechter verantwoorden, omdat zij ervan worden verdacht te hebben ingebroken in een woning aan de Alalaparoestraat.

De verdachten zouden daarbij huishoudelijke spullen hebben gestolen. Volgens de aanklacht hebben zij de goederen over de schutting op het erf van een van de andere verdachten hebben gezet. Zij zijn op 15 januari, vlak na de inbraak, aangehouden.
 
Omar A. zei tijdens de zitting dat zijn medeverdachten niet hebben ingebroken in de woning. Kantonrechter Duncan Nanhoe hield hem voor dat hij bij de politie en de rechter-commissaris heeft verklaard twee verdachten te hebben gezien in het huis. Volgens Omar A. heeft hij deze verklaring afgelegd omdat de politie hem onder druk had gezet. 

De verdachte wordt bijgestaan door raadsvrouw Aarti Radja. Op de vraag van de advocaat of hij in de woning is geweest, antwoordde Omar A. ontkennend. Ook heeft hij zijn twee medeverdachten niet in het huis gezien. “Hebt u spullen over de schutting geplaatst?”, vroeg de raadsvrouw. “Nee, ik heb geen spullen over de schutting gezet,” gaf de verdachte te kennen.

Omar A. heeft verklaard dat ze een afspraak hadden om te voetballen, maar toen hij daar aankwam, zag hij zijn vrienden niet. Daarom ging hij naar de woning van Oliver O. Daar zag hij de andere verdachten en kort daarna werden ze aangehouden. Oliver O. woont achter de woning waar de inbraak is gepleegd. Hij was op een eerdere zitting in vrijheid gesteld omdat hij was mishandeld door de politie te Geyersvlijt. Echter heeft de rechter bij de vorige zitting de gevangenneming van deze verdachte gelast. Oliver O. heeft als raadsvrouw Maureen Nibte, terwijl Jaleel A. juridisch wordt bijgestaan door Harold Belfor.

Alle verdachten ontkennen de inbraak te hebben gepleegd. De zaak is uitgesteld naar 14 augustus voor requisitoir. Dan zal officier van justitie Reshna Jinkoe een strafvoorstel doen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May