Ramdin: Na kroning Brunswijk terug naar de orde van de dag
10 Jul, 00:00
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk wordt gekroond tot 'King of Afro Suriname Heritage'. De plechtigheid werd uitgevoerd door vertegenwoordigers (koningen) van de African Royal Kingdom. (Foto: René Gompers)


De kroning van vicepresident tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk is achter de rug. "Nu moeten we overgaan tot de orde van de dag", zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking in gesprek met Starnieuws. Hij merkt op dat er enorm veel issues zijn die besproken moeten worden en die belangrijk zijn. Er mag geen enkele verwarring ontstaan over het staatsbestel in het land, waar de president het gezag uitdraagt.

De bewindsman benadrukt dat de kroning van Brunswijk tot koning, een privéaangelegenheid is. Er zijn geen rechten, plichten of privileges namens de Staat hieraan verbonden. Ramdin voert aan dat Brunswijk door De Nationale Assemblee gekozen is tot vicepresident. Daaruit vloeien verantwoordelijkheden en plichten voort, waaraan verder inhoud gegeven moet worden.

De regering heeft zich er aan gecommitteerd om de economie van het land gezond te maken. Suriname moet een beter en welvarend land worden. Dat is een moeilijk proces, merkt de minister op. Daarom is er eensgezindheid nodig in de regering, maar ook in het land. Samen met de vakbeweging, het bedrijfsleven, De Nationale Assemblee, ngo's en instituten, moet dit worden gerealiseerd. De samenleving is gebaseerd op vrede, veiligheid en eenheid waarbij eenieder vooruit moet gaan, stelt de minister.

Brunswijk is zaterdag door 3 Afrikaanse koningen, vertegenwoordigers van de African Royal Kingdom (ARK), ceremonieel geïnstalleerd. Het is de eerste keer dat de ARK een koning buiten Afrika kroont, geven de vertegenwoordigers aan. De organisatie is ervan overtuigd dat Brunswijk de nazaten van Afrikanen in Suriname en de rest van de wereld, kan leiden naar ontwikkeling.
Advertenties

Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April