ARK verwacht grote prestaties van koning Brunswijk
09 Jul, 00:00
foto
Koning Ronnie Brunswijk bedankt eenieder met zijn kroning. Het is de eerste keer dat een koning door de ARK is gekroond buiten Afrika. (Foto's: René Gompers)


Vicepresident Ronnie Brunswijk is nu officieel de King of Afro Suriname Heritage. Hij is zaterdag door 3 Afrikaanse koningen, vertegenwoordigers van de African Royal Kingdom (ARK), ceremonieel geïnstalleerd. Het is de eerste keer dat de ARK een koning buiten Afrika kroont geven de vertegenwoordigers aan. De organisatie is ervan overtuigd dat Brunswijk de nazaten van Afrikanen in Suriname en de rest van de wereld kan leiden naar ontwikkeling.

Brunswijk is heel erg blij. Veel stammen hebben via kapiteins, basja's, en granmans, getoond dat ze achter hem staan. Ook de Saamaka was goed vertegenwoordigd, hoewel granman Albert Aboikoni niet is gekend bij de kroning. De koning is hen dankbaar en in het bijzonder de gasten zoals Armand Zunder, Ronald Hooghart en zijn 'grote vriend' Paul 'Salam' Somohardjo. Zij zien in het koningschap van Brunswijk nieuwe kansen om meer en grotere dingen te doen. Voor sommige gasten zijn er "verrassingen en prijzen" geweest van Brunswijk.

De pas beëdigde koning Brunswijk te midden van andere koningen en koningin.

De organisatie - die zich wereldwijd cultureel en zakelijk bezighoudt met de Afrikaanse diaspora - zegt dat het gaat om een "welgemeende erkenning van zijn verdiensten" wordt er benadrukt. De kroning is ook niet bedoeld om de democratische orde in de war te brengen geven de Afrikaanse koningen aan.

De organisatie stelt dat Brunswijk bewezen heeft in staat te zijn om de Afro Surinamer te leiden naar welvaart en welzijn. Van hem wordt ook verwacht dat "he will be our guide and connection back to Africa". Hij kan dat onder andere cultureel, educatief en economisch doen. Er liggen genoeg kansen voor wederzijds voordeel in een hechte relatie tussen het Afrikaans continent en Suriname wordt er aangegeven.
Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April