Gajadien: Je kan geen afspraken maken met NDP
07 Jul, 00:00
foto
Assembleevoorzitter Marinus Bee kon de vergadering niet houden gisteren door gebrek aan quorum.


Assembleevoorzitter Marinus Bee vindt het jammer dat voor de tweede keer deze week er niet vergaderd kon worden. Slechts 23 leden - allen van de coalitie - hadden de presentielijst getekend. Er was een afspraak gemaakt tussen de VHP-fractieleider Asis Gajadien en die van de NDP, Rabin Parmessar. Op grond hiervan heeft Bee de vergadering uitgeschreven, maar het is toch anders afgelopen. Op de agenda stond de wijziging van de Casinowet, Toezicht en Controle Kansspelen en de Loterijwet.

Bee zegt aan Starnieuws dat hij op basis van de gemaakte afspraken de vergadering had uitgeschreven, maar toch bleek er geen quorum te zijn. Enkele Assembleeleden zijn uitlandig en er was ook een afmelding van een coalitielid wegens ziekte. De politieke afspraken blijken niet te werken, zegt de Assembleevoorzitter. Mensen willen vernieuwingen, maar als het erop aankomt, blijkt dat er toch gehandeld wordt op de traditionele manier. Dinsdag en donderdag zijn de huishoudelijke vergaderingen normaal gehouden, maar de openbare vergadering kon niet doorgaan.

Gajadien, die ook voorzitter is van de commissie van rapporteurs, zegt aan Starnieuws dat hij harde afspraken had met de NDP-fractie. Er was extra spreektijd gevraagd en daarmee is ook ingestemd tijdens de huishoudelijke vergadering. "Ik heb gemerkt dat je geen afspraken kan maken met de NDP-fractie", stelt Gajadien. Hij vindt het erg dat de NDP-fractie het eigen belang boven dat van het land heeft gesteld, terwijl de wetten afgehandeld konden worden.

Parmessar zegt dat de uitspraken voor rekening van Gajadien zijn. Naast de spreektijden, zijn er ook andere issues. In de tweede ronde zijn er veel aanpassingen aangebracht, waarop een gedegen reactie nodig is. Ook zijn er zaken opgenomen als reduceren van Suribetkantoren, maar daar zou een andere wet moeten komen. Wat vergunningen betreft vindt Parmessar dat 5 of 10 jaar veel onzekerheden met zich meebrengt. "Wie gaat een miljoenen investering plegen, als je niet weet of je vergunning wordt verlengd", merkt hij op. Hij is voorstander van strenge regels, maar de vergunningen zouden voor onbepaalde tijd gegeven moeten worden. Er zijn principiële zaken waarover er nog gesproken moet worden, stelt de politicus.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May