NDP en BEP willen vergadering 50% koopkrachtversterking
06 Jul, 16:51
foto
Assembleeleden van de NDP en BEP-fractie willen een spoed openbare vergadering over de 50% koopkrachtversterking van de regering.


Assembleeleden van de fractie van de NDP en BEP hebben aan Assembleevoorzitter Marinus Bee gevraagd om een spoed openbare vergadering te houden met als agendapunt “Bespreking 50% koopkrachtversterking voor de regeringsautoriteiten”.

De Assembleeleden voeren aan dat sociaal zwakkeren en gepensioneerden slechts SRD 1.800 koopkrachtversterking is toegekend en aan ambtenaren slechts SRD 2.500 voor een korte periode van zes maanden, terwijl de regering aan zichzelf hierboven op een riante koopkrachtversterking van maar liefst 50% van hun schadeloosstelling toebedeelt.

De sociaal-economische situatie is voor velen niet meer dragelijk, de prioriteitstelling van de regering is met dit besluit wederom discutabel gebleken, omdat hiermee geenszins sprake is van een evenredige compensatie voor alle werkenden. De heronderhandelingen met het IMF om meer ruimte te creëren voor sociale uitgaven, lijken wederom te worden aangewend voor eigenbelang en niet voor het volksbelang.

"Voorts vernemen we wat het plan van de regering is, om op korte termijn de toegezegde en hoognodige compensatie c.q. koopkrachtversterking voor de werkende klasse en overige sociale groepen te garanderen. Ondergetekenden doen een dringend beroep op u de regering uit te nodigen zich te verantwoorden en transparantie aan de dag te leggen inzake het onderwerpelijke", stellen de volksvertegenwoordigers. 

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May