CDF stelt geld beschikbaar aan Suriname voor energieprojecten
06 Jul, 08:40
foto


Uit het Caricom Development Fund (CDF) zijn energieprojecten goedgekeurd voor Suriname. Een bedrag van US$ 10 miljoen is goedgekeurd. Daarnaast is nog eens US$ 500.000 als schenking beschikbaar voor energieprojecten.

President Chan Santokhi heeft aan de marge van de 45e Caricom Heads of Government Meeting, een ontmoeting gehad met de leiding van het CDF. De delegatie stond onder leiding van Rodinald Soomer, Chief Executive Officer van het instituut.

Het CDF is een instelling van de Caribische Gemeenschap met als mandaat financiële of technische bijstand te verlenen aan achtergestelde landen, regio's en sectoren in de gemeenschap. Met het oog daarop is tijdens het onderhoud met de CDF-functionaris afgesproken dat Suriname financiële ondersteuning zal ontvangen van het instituut, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De 10 miljoen wordt gegeven in de vorm van een lening tegen een lage rente voor energievoorziening in het binnenland.  President Santokhi spreekt van een belangrijk moment voor de verbetering van de energievoorziening in het hele land.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May