Bouterse: Enige licht waarop gewacht wordt is van 25 mei 2025
05 Jul, 00:00
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse toont een trui waarop gedrukt staat 'One nation one destiny'. Hij heeft opgeroepen tot bevrijding van het land op 25 mei 2025. (Foto's: René Gompers)


Geef de hoop niet op. Hou vol. Alles is nog niet verloren. Laat je hoofd niet hangen. No broko saka. NDP-voorzitter tevens ex-president Desi Bouterse zei dinsdagavond in Ocer dat het enige licht waarop er gewacht wordt, is dat van 25 mei 2025. Hij vroeg nog even geduld. "25 mei 2025 zal ons bevrijden. U gaat bepalen of wij bevrijd worden. Dan begint het grote werk", voerde de politicus aan. De paarse partij herdacht haar 36e verjaardag met een kadermeeting.

Ook ondervoorzitter Ashwin Adhin en Assembleelid Melvin Bouva benadrukten dat de verkiezingen op 25 mei 2025 gehouden moeten worden en geen dag later. Deze regering heeft het volk enorm verarmd op diverse gebieden. "Wij lopen in duisternis", zei Bouterse. Ondervoorzitter Jennifer Simons zei geloof te hebben in de toekomst van het land. Op alle gebieden gaat het mis, maar is de taak en de plicht van de NDP om te zorgen voor een goede toekomst voor de kinderen die het land niet verlaten en hier blijven.

Bouterse benadrukte dat hij niet is gekomen om te praten over deze regering. Iedereen ervaart de misère en de ellende. Hij hoeft dat niet te verwoorden, want elke dag maken mensen de verloedering mee. Zodra mensen buiten gaan, zien ze de kuilen, het wied, de gaten, de stijgende prijzen in de winkels. Mensen moeten bidden om niet ziek te worden, zo erg is de gezondheidszorg achteruit gegaan.

De menigte feliciteert NDP-voorzitter met het 36-jarig bestaan van de partij.

Elk land heeft te maken met veiligheidsissues, maar volgens Bouterse spant Suriname de kroon. Het loopt de spuigaten uit. De veiligheidssituatie moet weer naar beheersbare proporties worden teruggebracht. De trein is compleet ontspoord. Elke Surinamer is nodig om de ontspoorde trein op te tillen en op de rails te plaatsen. De harmonie in het land is belangrijk. Of mensen nu van Chan houden of niet, hij is geen synoniem voor de Surinamers van Hindostaanse afkomst. Hetzelfde geldt voor Ronnie. "If yu lobi Ronnie of yu no lob' en. Hij is geen synoniem voor mensen uit het binnenland." De partijvoorzitter benadrukte dat binnen de NDP er geen ruimte is voor een etnische benadering.

Wat de dood van Martinus Wolfjager en Yvanildo Dijksteel betreft in de omgeving van Pikin Saron, zei Bouterse dat het om een tikkende tijdbom gaat. Hij merkte op dat de mensen niet eerst doodgeschoten zijn en daarna de doden zijn geboeid. Bouterse voerde aan dat deze kwestie goed moet worden opgelost. Het gaat om een tikkende tijdbom.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May