Suriname en China willen relatie verdiepen
04 Jul, 02:55
foto
Minister Albert Ramdin en de Chinese assistent minister van Buitenlandse Zaken voor Latijns-Amerika.


Suriname en China hebben opnieuw hun vriendschappelijke relatie herbevestigd. De goede relatie zal in de komende periode worden geïntensiveerd en verbeterd. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking had in Trinidad & Tobago een ontmoeting met Hua Chunying, China’s assistent minister van Buitenlandse Zaken voor Latijns-Amerika. Dit gesprek vond plaats in de marge van de 45e Caricom Heads of Governement Meeting in Sport of Spain.

De vriendschappelijke relatie die Suriname en China met elkaar onderhouden werd onderstreept door minister Ramdin. De functionarissen hebben hierbij over diverse onderwerpen van gedachten gewisseld. Onder andere de huidige projecten van China in Suriname op het gebied van landbouw, het ‘Safe City’-programma en infrastructuur zijn ter sprake gekomen, meldt Bibis.

Ramdin beklemtoonde ook Surinames standpunt over de ‘One China Policy’. Hij onderstreept dat de Taiwan-kwestie een interne aangelegenheid van China is, die in een vreedzame dialoog besproken kan worden. De Chinese Assistent-minister heeft haar waardering uitgesproken over de goede relatie en stelde dat in de regio Suriname de beste vriend is van China. Zij sprak ook China’s steun uit op het gebied van financieel-economisch herstel en schuldherschikking.

Bij de ontmoeting zaten ook Surinames Caricom-ambassadeur Chairmè Haakmat-Konigferander en de ambassadeur van de Volksrepubliek China voor Suriname, Han Jing, aan. De bewindsvrouw nodigde minister Ramdin uit voor een bezoek aan het Aziatische land.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May