Judoclub Sonkei wint 7 medailles in Brazilië
03 Jul, 22:16
foto
Judoclub Sonkei heeft met negen vechters deelgenomen in Copa das Fronteiras in Brazilië. De club veroverde zeven medailles.


Judoclub Sonkei heeft op 1 juli meegedaan aan de eerste editie van het Copa das Fronteiras in het Braziliaanse Oiapoque. Van de negen meegereisde vechters, sleepten zeven een medaille in de wacht.

Jill Doest (U23) en Maricha Redjodikromo (U13) wisten goud te bemachtigen. Zilver ging naar Marric Redjodikromo en Leontine Williams (U18), terwijl Gian Oudsten (U18), Jeric Redjodikromo (U23) en Joel Soemo (U23) elk een bronzen plak kregen. Williams deed ook mee in de U23 klasse, waar ze een bronzen medaille wist te veroveren. Met dit resultaat eindigde Sonkei op de vijfde plek in het algemeen klassement van zes deelnemende clubs.

Surinaamse vechters maken goede indruk

Het toernooi werd georganiseerd door Academia Integrada de Formação e Aperfeiçoamento, die afgelopen maart Sonkei in Frans-Guyana zag vechten tijdens het Tournoi Feminine. De Surinaamse club maakte zo’n goede indruk, dat trainer Antonio Viana besloot hen meteen uit te nodigen voor zijn grenstoernooi. Gewoonlijk vindt dit toernooi tussen Frans- Guyanese en lokale Braziliaanse judoclubs plaats. In totaal deden ruim 80 vechters mee van zes judoclubs: Sonkei (Suriname), Academia Integrada de Formação e Aperfeiçoamento em Academia Rinaldo Nobre (Amapa, Brazilië), terwijl onze oosterburen aanwezig waren met CSAB, Judoclub Réegina Toulouris en Sam Judo Clube.

Vuurdoop tegen Braziliaanse clubs
Voor Judoclub Sonkei was het op clubniveau de vuurdoop tegen het Braziliaanse judo. Gebleken is dat de vechters van de Surinaamse club technisch en conditioneel niet onderdoen voor die van Frans-Guyana en Brazilië. Het feitelijke verschil is dat de judoka’s van het grensstadje meer wedstrijdritme in hun benen en meer sparringpartners hebben. Saillant detail is dat alle Oiapoque-vechters van de U18 klasse gewoon meedraaien in de U23 klasse om meer en sneller wedstrijdervaring op te doen en zo hun punten op de Braziliaanse ranking-list op te krikken, waardoor ze een gooi kunnen doen naar hun nationale judoselectie.

Judotalenten optimaal laten zien

Met deze trip heeft Sonkei zijn derde buitenlands toernooi gedraaid, met als doel om de kleine groep vechters binnen de club een forum te bieden om hun judotalenten op optimale wijze te showen. De rode draad is om heelhuids, zonder blessures of diskwalificaties, uit de toernooien te komen en er belangrijke leermomenten aan te koppelen. Daarnaast wil Sonkei leuke, markante en bovenal plezierige herinneringen voor haar judoka’s creëren, leuke momenten waarop ze later in hun leven met plezier kunnen terugblikken en zodoende vriendschappen voor het leven kunnen smeden.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May