NDP: Verhoging toelagen uitvoerende en rechterlijke macht dolksteek
02 Jul, 10:39
foto


De Nationale Democratische Partij heeft kennis genomen van de verhogingen van de president en vicepresident, ministers en onderministers, departementsdirecteuren en onderdirecteuren, de rechterlijke macht, inclusief de procureur-generaal en baart de partij ernstige zorgen.

De financieel-economische situatie in het land is één waar salarissen van de ambtenaren en andere loontrekkers niet toereikend zijn om in het minimale levensonderhoud te voorzien en nog minder om de kwaliteit van het leven te verhogen. De regering zou erop moeten toezien dat er een evenwichtige spreiding van de koopkracht en de versterking daarvan is. Zij creëert met de voorgenomen verhoging van het eigen inkomen juist willekeur. Met deze  handeling geeft de regering blijk van lak te hebben met het leed van de werkende klasse. Dit kenmerkt slecht bestuur en bewijst dat de regering niet solidair is met het volk dat dagelijks talloze offers brengt om het hoofd boven water te houden.

De verhogingen van de tarieven van stroom en water, marktconforme telefoon- en internettarieven, de afschaffing van verschillende subsidies, de torenhoge brandstofprijs en andere IMF gerelateerde maatregelen, die zeer kort na elkaar worden doorgedrukt, trekken een zware wissel op het besteedbaar budget van de gemeenschap. De realiteit is dat een werknemer die, SRD 35 per uur verdient, zelf zijn of haar maandelijkse kosten moet betalen, terwijl dezelfde onkosten van de ministers door de staat wordt gedragen. Dit staat haaks op de beweringen van de minister van BIBIS, dat ministers ook uitgaven hebben.

De koopkrachtversterking van SRD 2.500 die aan de ambtenaren is toegekend, verloopt na 6 maanden, terwijl de beloning van de regeringsleden en de anderen zelfs door  blijven lopen, respectievelijk 1 jaar tot 6 maanden na hun aftreden. Inmiddels zijn zowel de koopkrachtversterking van de ambtenaren en de selectieve ondersteuning van de sociaal zwakkeren van SRD 1.800 volledig ontwaard.

De voorgenomen rijkelijke eigen beloning en het aantal nieuwe ambtenaren, die tijdens deze regeerperiode in dienst zijn genomen, staan haaks tegenover uitlatingen van de regering. De minister van Binnenlandse Zaken heeft onlangs immers aangekondigd dat, in het kader van het Public Sector Reform Programma en overheidsbezuiniging, ruim 6.000 ambtenaren riskeren dat de salarisuitbetaling wordt stopgezet. De discrepantie tussen voornoemde doelgroep en overige werkers maakt dat de afstand tussen de regering en het noodlijdende volk nog groter wordt. Het overschrijdt de grenzen van eerlijkheid, billijkheid, saamhorigheid en solidariteit.

De NDP is voorstander van een rechtvaardig beloningssysteem, waarbij de meest kwetsbare groepen als eerst beschermd worden.
De NDP protesteert tegen onredelijkheid en onrecht en ziet de verhoging als een dolksteek in de rug van de werkende klasse.
De NDP betwijfeld de goede intenties van de regering naar het volk toe maar roept desondanks  de regering op om de beloften aan het volk, in de minder dan twee jaren naar de volgende verkiezingen, alsnog na te komen.

Stré de fu stré, wi no sa frede.

Nationale Democratische Partij
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May