Santokhi zondag naar Trinidad & Tobago; Caricom-meeting
01 Jul, 02:57
foto
Minister Albert Ramdin van Bibis tijdens een persconferentie vrijdag. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi vertrekt zondag naar Trinidad & Tobago. Op 4 juli is het 50 jaar geleden dat de Caricom is opgericht. Op die dag komen de Caricom regeringsleiders en staatshoofden bijeen in Port of Spain. Deze vergadering is niet slechts de oprichtingsherdenking. “Er zal ook een aantal substantiële zaken besproken worden, waaronder de situatie in Haïti, de aankomende conferenties met betrekking tot klimaatverandering en -financiering en de summit die in Frankrijk heeft plaatsgevonden met betrekking tot nieuwe financiële arrangementen", laat minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, optekenen.

In het kader van de viering ‘50 jaar Caricom’ heeft vrijdag elk lidland het Flag Raising-event plaatsgevonden, waarbij de Caricom-vlag en die van het lidland zijn gehesen. In Suriname is dit het geval geweest bij het ministerie van Bibis. Suriname is in 1995 lid geworden van de Caricom.

De Caricom Heads of Government is een van de bijeenkomsten waarin president Santokhi de komende dagen zal participeren. In eigen land krijgt het staatshoofd in het kader van de viering van 160 jaar afschaffing van de slavernij, bezoek van de Arubaanse vicepremier Ursell Arends en de Nederlandse vicepremier tevens minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra, als vertegenwoordiger van de Nederlandse regering. De president van Ghana naar wie ook een uitnodiging was verstuurd, reist niet meer af naar Suriname.

Ramdin deelt mede dat hij na de vergadering op Trinidad, opnieuw de Executive Council van de Associatie van Caribisch Staten zal voorzitten om een aantal lijnen uit te zetten. Vervolgens brengt de minister een officieel bezoek aan Venezuela. Onderwerp van dit bezoek is het heractiveren van de bilaterale samenwerking die lange tijd heeft stilgelegen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May