Swamipersad: CLO eist toepassing gelijkheidsbeginsel
30 Jun, 00:01
foto
CLO-secretaris-generaal, Glenn Swamipersad.


"Heel erg onaangenaam verrast," reageert Glenn Swamipersad, secretaris-generaal van de CLO-groep onder leiding van Michael Miskin op de 50% koopkrachtversterking van de regering. Het CLO-bestuur is donderdag in spoedberaad bijeen gekomen om deze kwestie te bespreken. Aan Starnieuws zegt de CLO-topper dat ze eisen dat de regering volgens het gelijkheidsbeginsel handelt. De regering krijgt maximaal drie weken de tijd om invulling te geven aan de eisen van de CLO.

De organisatie eist onmiddellijke uitvoering van 50% loonsverhoging die al bij resolutie is goedgekeurd. Ze eist eveneens directe uitvoering van de overeengekomen toelagen en dat stukken van ambtenaren - zoals gratificaties, bevorderingen, vaste aanstellingen en herwaarderingen - onmiddellijk worden doorgevoerd. De stukken waarover de CLO het heeft, zouden al langer dan twee jaren liggen op het ministerie van Binnenlandse Zaken en bij de Raad van Personeelsaangelegenheden.

Bij monde van Swamipersad vraagt de CLO de regering om "meer dan voortvarendheid te betrachten bij het nakomen" van deze zaken. Als de regering geen invulling geeft aan de eisen, zal de CLO het uiterste vakbondsmiddel aanwenden om haar eisen ingewilligd te krijgen. De consequenties zullen op conto van de regering worden geschreven, benadrukt de CLO-topper. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May