ASFA Alliantie en FTBP/NOB gaan samenwerking aan
28 Jun, 08:43
foto
ASFA Alliantie en FTBP ondertekenen een samenwerkingsovereenkomst. Er zal onderzoek worden gedaan over de particuliere sector landelijk.


De ASFA Alliantie heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Fonds Technische Bijstand voor Particuliere Sector (FTBP) en de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) als beheerder.

De bedoeling van deze overeenkomst is voor de Alliantie om een baseline study te doen binnen de sector Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMO) over de hele private sector in de verschillende negen primaire subsectoren. Het onderzoek zal landelijk geschieden en start in juli.

In eerste instantie worden zes districten aangedaan, te weten Paramaribo, Wanica, Commewijne, Saramacca, Nickerie en Para. Voor deze districten is gekozen omdat zij de grootste populaties hebben. Echter zullen in een later stadium wel alle tien districten worden meegenomen in het onderzoek.

Desgevraagd zegt ASFA-voorzitter Wilgo Bilkerdijk aan Starnieuws dat als een van de allereerste concrete resultaten een uitgebreid onderzoek naar de readyness voor oil and gas te willen doen, maar vooral naar de toekomstbestendigheid ervan. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich ook registreren voor deze assessment bij de ASFA.




Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May