Vp geeft auto's aan kapiteins Apoera, Washabo en Section
27 Jun, 00:00
foto
Een Toyota Prado voor de kapiteins Marciano Jong (Apoera) en Sergio Srisria (Washabo).


Van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk hebben de kapiteins van Apoera en Washabo een Prado gekregen en die van Section een Toyota Hilux. 250 personen uit Kabalebo hebben tijdens een 'loterij' die de vp vrijdag georganiseerd heeft elk SRD 1.000 ontvangen, 3 personen hadden een winnend lot van SRD 5.000 en 3 kregen SRD 10.000. Bewoners hebben ook pakketten ontvangen.

Er heerste een feestelijke stemming in Apoera. Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting was persoonlijk aanwezig om Algemene Kinderbijslag, koopkrachtversterking en uitkering aan zwakke huishoudens uit te betalen. Zijn collega van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuël, was eveneens van de partij. Er zijn personen bevorderd en geïnstalleerd door de vp. De stukken moeten nog in orde worden gemaakt. De vp riep de nummers van zijn loterijtrekking op, waarna de winnaars naar voren konden komen om hun geld en prijzen te halen.

Dorpshoofd van Washabo, Sergio Srisria, zegt desgevraagd aan Starnieuws dat hij een Prado heeft 'gewonnen via een lot'. Het is ook een kwestie van geluk dat de dorpshoofden Marciano Jong van Apoera (Prado) en Ferdinand Simonds van Section (Toyota Hilux) ook via een lot een voertuig hebben gekregen. "Nee wij zijn niet omgekocht. Het is gewoon geluk hebben", stelt Srisria. Hij heeft lotnummer 300 getrokken, goed voor een Prado. "Ja de auto rijdt heel lekker", zegt de kapitein. Het zou goed zijn als de weg naar Nickerie gemaakt was, maar het is nog niet zover dat hij via die weg met de auto naar de stad kan komen.

Srisria bevestigt op een vraag dat er goud is ontdekt in Apoera. Samen met de gemeenschap is afgesproken dat er niet aan goudwinning wordt gedaan. Als iemand met een bod komt, zal de gemeenschap bepalen of er toch goud gewonnen zal worden. "Dat bepalen wij niet als dorpshoofden", zegt de kapitein. "Er zal dan met de gemeenschap moeten worden gesproken". Ook bevestigt hij dat Mennonieten voor een dag in het gebied waren, maar verder is er niks meer vernomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May