Weer geen luchtverkeersleider met alle nare gevolgen
26 Jun, 14:14
foto


Het is weer raak vandaag. Vliegtuigen konden vandaag tijdens de shift van 8.30 uur tot en met 15.30 uur weer niet worden afgehandeld met alle gevolgen van dien. De KLM-vlucht moest uitwijken naar Frans-Guyana, terwijl andere vluchten niet zijn uitgevoerd.

De vlucht van onder andere vrachtvervoerder Amerijet van vandaag is gecanceld. De maatschappij had geen andere crew om in te zetten nadat bleek dat er geen luchtverkeersleiders waren op Zanderij om vluchten te begeleiden. Ondernemers die hun vracht moesten vervoeren, zitten met de handen in het haar. "Men praat over export bevorderen, terwijl de vracht niet kan worden vervoerd", zegt een boze ondernemer aan Starnieuws. "Alles in het land gaat op deze manier kapot".

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme deelt mee dat er "vanwege onvoorziene omstandigheden geen diensten (aerodrome- en approach controle service) kunnen worden aangeboden aan de luchtvaartmaatschappijen die vanaf onze internationale luchthaven te Zanderij internationale vluchten uitvoeren".

Het ministerie betreurt het ongerief dat is ontstaan vanwege het gebeuren. Aangegeven wordt dat er reeds voorzieningen zijn getroffen om de dienstverlening te garanderen.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May