Landelijk wonningbouwprogramma start in droge tijd
25 Jun, 06:48
foto
President Chan Santokhi heeft een presentatie gekregen over het Landelijk Woningbouw Programma.


De regering heeft projectmanager Mark Rommy groen licht gegeven voor het uitvoeren van het Landelijk Woningbouw Programma Fase I 2023-2025. De woningnood moet duurzaam worden opgelost. Na een presentatie voor president Chan Santokhi zaterdag, is er goedkeuring gegeven. Dit programma moet ervoor zorgen dat gezinnen betaalbare woningen hebben en een geschikte woonomgeving.

De hoofddoelen van het Landelijk Woningbouw Programma zijn: goedkope kredietfaciliteiten creëren voor de samenleving; in cultuur brengen van de kavels waarvoor bereidverklaringen en beschikkingen zijn uitgegeven; bouwen van woningen; begeleiden en monitoren van de woningbouw in het algemeen en het creëren van een wettelijk kader voor de woningbouw. Het voornaamste doel is de particuliere woningbouw tegen betaalbare rente binnen het bereik van de middeninkomensgroepen te brengen. De parameters zijn aangepast als onderdeel van het strategisch beleid om woningnood aan te pakken.

Rommy laat tegenover de Communicatiedienst Suriname optekenen dat aan de hand van de beschikbare middelen een presentatie aan de president is gegeven over hoe er gedacht wordt over de beste manier om het Landelijk Woningbouw Programma op te starten. De te volgen stappen na de goedkeuring van het staatshoofd, zijn om door te gaan met de strategie en ervoor te zorgen dat alle juridische kaders worden ingevuld.

“Er moet op een richtige manier uitvoering gegeven kunnen worden aan het Landelijk Woningbouw Programma”, zegt Rommy. Hij deelt mee in de droge tijd te willen beginnen en uiteindelijk voldoende woonoplossingen aan te bieden in de komende jaren aan de mensen die in staat zijn om een huis te kopen of de mensen die over een kavel beschikken die nog niet bouwrijp is. “Wij gaan dit geleidelijk aan gaan uitvoeren, want we kunnen natuurlijk ook niet direct iedereen helpen, maar we gaan het geleidelijk aandoen”, benadrukt Rommy.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May