Schooltuinen voor 3 glo-scholen te Marowijne
24 Jun, 08:42
foto
Leerlingen van Marowijne zijn ingenomen met de schooltuin. De kinderen zullen onder begeleiding van leerkrachten de planten verder verzorgen.


De H.A. Siregarschool, O.S. Wonoredjo en O.S. Ricanaumofo, drie basisscholen te Marowijne, hebben woensdag schooltuinen ontvangen. Deze schooltuinen maken deel uit van een regionaal project dat wordt gefinancierd door Mexico en ondersteund door de FAO en IICA. De schoolkinderen zullen zelf zorgdragen voor de tuinen, onder begeleiding van hun leerkrachten en deskundigen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Het project ’02 Resilient School Feeding Program' vloeit voort uit het Mexico-Caricom-FAO Initiative ‘Cooperation for Climate Change Adaptation and Resilience in the Caribbean’. Het doel is om de schoolkinderen in Suriname en andere Caricom-landen te voorzien van gezonde en voedzame maaltijden, bereid uit gewassen afkomstig uit hun eigen schooltuinen.

LVV is de hoofduitvoerder van het project in Suriname en werkt samen met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om de schooltuinen te realiseren. De tuinen zijn voorzien van organisch plantmateriaal, hydroponic systemen en raised beds.

De leerlingen zullen leren hoe ze verschillende soorten groenten, fruit en kruiden kunnen verbouwen, oogsten en verwerken. Ze zullen ook leren wat de voordelen van organische landbouw zijn voor het milieu en hun gezondheid, schrijft LVV in een persbericht.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May