(On)bereikbaarheid poli's AZP
22 Jun, 08:56
foto


Kortgeleden werd ik door m'n huisarts verwezen naar een van de specialisten in het AZP. Je gaat vervolgens naar huis en probeert telefonisch een afspraak te maken, maar dat kun je wel vergeten: maar liefst 3(!) volle dagen heb ik het geprobeerd en het enige wat je te horen krijgt is de 'doorverbindtoon', terwijl de telefoon op de gewenste poli niet wordt beantwoord.

In een geval kreeg ik zeer kortstondig iemand, vergezeld van een partij herrie op de achtergrond waar m'n oren nog van tuiten, aan de lijn en gebeurde er verder niks, behalve het verbreken van de verbinding. Ten einde raad heb ik een poging gewaagd via de centrale en het aldaar aanwezige personeel m'n probleem voorgelegd. Het antwoord? Dan kunt u toch zelf 'even' langslopen voor een afspraak?

Nu wil het geval dat dat voor mij (en vast voor velen met mij, aangezien niet elke patiënt in de stad woont), betekent dat ik daar eerst heel wat kilometers voor moet reizen en dus het probleem doodleuk bij jou als patiënt neergelegd wordt. Toen ik dit kenbaar maakte kreeg ik als reactie: "Maar het is toch voor uw eigen bestwil?"
Kortom: de centralist heeft het voor me opgelost!

Het lijkt mij toch geen luxe om de bereikbaarheid wat op te schroeven en de patiënt tegemoet te komen. AZP: doe er wat aan!

I. Bos
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May