Jaïr Tjon En Fa verovert zilver en brons voor Suriname
19 Jun, 04:48
foto
Jaïr Tjon En Fa ontvangt zijn medaille in San Juan, Argentinië.


Het bestuur van stichting Sprint2Greatness Suriname blikt tevreden terug op de prestaties die Jaïr Tjon En Fa neerzette in San Juan, Argentinië op de Pan-Amerikaanse kampioenschappen. De wielrenner behaalde zilver en brons tijdens deze kampioenschappen.

Jaïr pakte zilver op het onderdeel Keirin; zijn trainingsmaat Nicolas Paul uit Trinidad was de enige die sneller dan hem was op dit onderdeel. Met een tijd van 9.669 sec. kwalificeerde Jaïr als no. 4 voor de de 200 m Men Elite Sprint. Nicolas Paul
kwalificeerde zich als 1ste met een tijd van 9.439. Het was dus verwachtbaar dat Jaïr en Nico tegen elkaar zouden strijden in de halve finale. Hoewel Paul fysiek sterker is dan Jaïr, was duidelijk merkbaar dat de twee tegen elkaar waren  opgewassen. Echter heeft Jaïr het tegen Nicolas moeten afleggen.

Jaïr moest nu gaan strijden om de bronzen plak; hij kwam uit tegen de Argentijn, Vilar Lucas Omar die zich als 6e kwalificeerde. Vrij makkelijk schakelde Jaïr Omar in 2 rondes uit in de strijd om de bronzen plak. Jaïr geeft toe dat zijn kwalificatietijd wat minder was, omdat hij bij zijn training recent is overgestapt op een zwaarder verzet, waarop hij ook tijdens deze wedstrijden moest rijden. De verwachting is dat zijn kwalificatietijd steeds beter zal worden op dit zwaardere verzet.

"Al met al zijn wij dik tevreden met het resultaat dat onze topwielrenner heeft neergezet op deze Pan Amerikaanse Kampioenschappen", stelt het bestuur. Het eerstvolgende evenement waar Jaïr zijn opwachting zal maken is het WK welke van 3 -6 augustus worden verreden in Glasgow, in het Verenigd Koninkrijk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May