Winter: Wij focussen ons op 2026
19 Jun, 06:45
foto
Bondscoah Aron Winter op een persconferentie


Bondscoach Aron Winter vindt het heel jammer dat natio verloren heeft tegen Puerto Rico. Suriname is in de eerste van twee pré-kwalificatiewedstrijden voor het toernooi om de Gold Cup, uitgeschakeld. Als er penalty's moeten worden genomen, dan is het net een loterij, merkt Winter op tijdens een persconferentie. In Fort Lauderdale, Florida, won Puerto Rico de penaltyserie met 4-3, nadat er in de reguliere tijd geen doelpunten waren gevallen. De oefenmeester zegt zich te focussen op 2026, het WK Voetbal.   

De week was goed begonnen en er was alle hoop dat de wedstrijd gewonnen zou worden. Er zijn echter veel fouten gemaakt en de kansen zijn niet benut. Het team baalt ontzettend dat de volgende wedstrijd niet is gehaald. Het gebeuren wordt als een leermoment ervaren. Winter zegt dat gekeken wordt naar de goede dingen. Maar het is zeker zuur dat het zo is afgelopen.

Er is veel balverlies geleden door de bal slordig door te geven. De tegenstanders bewogen zich heel goed op het middenveld en aan de flanken. Er is te weinig ingespeeld op de fouten. De wedstrijd moest in de reguliere speeltijd worden gewonnen. De afronding heeft te wensen overgelaten, zei Winter op een persconferentie. "Ons doel is 2026".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May