Guyana stelt veiling offshore-olieblokken uit tot half augustus
17 Jun, 06:49
foto


Guyana zal zijn eerste offshore olieblokkenveiling met ongeveer een maand uitstellen nu het land de laatste hand legt aan de nieuwe voorwaarden van het olie- en gasregelgevingskader van het land. Dat heeft vicepresident Bharrat Jagdeo vrijdag gezegd aan persbureau Reuters.

Het land heeft drie keer eerder het aanbod van 14 offshore-blokken uitgesteld, bedoeld om nieuwe ontdekkingsreizigers te rekruteren en de greep op zijn olieproductie te verminderen door een groep onder leiding van Exxon Mobil Corp.

Het uitstel van de veiling van de olieblokken was te wijten aan lokale verkiezingen die deze week werden gehouden, zei Jagdeo. Een nieuwe datum voor de veiling is nog niet vastgesteld, zei hij.

De vertraging komt doordat het land de voorwaarden afrondt van een modelproductie- en deelovereenkomst (PSA) die toekomstige contracten zal regelen.

De PSA is "vrijwel afgerond", zei Jagdeo, en een ontwerp van de nieuwe petroleumwet van het land zal maandag op de website van het ministerie van Energie worden geplaatst voor twee weken openbare raadpleging.

De regering zal opmerkingen en suggesties evalueren en vóór de actie parlementaire goedkeuring van de petroleumwet zoeken, zei Jagdeo.

Het door Exxon geleide consortium, dat Hess Corp en het Chinese CNOOC Ltd omvat, heeft meer dan 11 miljard vaten winbare olie en gas ontdekt en produceert ongeveer 380.000 vaten ruwe olie per dag in Guyana.

Exxon heeft eerder gezegd dat het wachtte op de nieuwe contractvoorwaarden om zijn deelname te evalueren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May