Militairen krijgen Bachelor titel na afronding opleiding
14 Jun, 08:43
foto
De militaire officieren met hun diploma's. Een deel van de geslaagden heeft de Bachelor titel verkregen. Dit is een nieuwigheid.


18 manschappen van het Nationaal Leger hebben de officiersopleiding van de Surinaamse Militaire Academie en het Instituut voor Defensie Opleidingen met succes afgerond. Een deel van de geslaagden heeft hiermee de Bachelor titel verkregen, wat een nieuwigheid is bij de opleiding. Bevelhebber Werner Kioe A Sen spreekt dan ook van een bijzonderheid.

De focus wordt gelegd op het upgraden van het officierskorps, en dit is een van de manieren, merkte de legertopman op. Met de basis academische vaardigheden kunnen de nieuwe officiers zich makkelijker aanpassen aan wat op hen afkomt. Ook kunnen ze goed onderzoek verrichten en kritisch zijn naar hun omgeving, meent Kioe A Sen. Hij voegt eraan toe dat de geslaagden zijn opgeleid om met dreigingen binnen zowel de cyber als het sociaaleconomische te kunnen omgaan.

Defensieminister Krishna Mathoera spreekt van een bijzonder moment voor het ministerie en Suriname. Zij benadrukt het belang van goed leiderschap en integriteit. “U gaat leiding moeten geven aan een onderdeel, een groep in het leger. Zonder integriteit, geen geloofwaardigheid. Zonder geloofwaardigheid, geen vertrouwen en zonder vertrouwen geen leiderschap”, stelt Mathoera.

De diploma-uitreiking vond dinsdag plaats waarbij ook functionarissen van het Nederlandse, Braziliaanse en het Amerikaanse leger aanwezig waren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May