Bee wil 'actuele vraagstukken' vandaag afronden
13 Jun, 00:00
foto


De commotie rond de mennonieten is een van de actuele vraagstukken die later op de middag aan de orde zal komen in De Nationale Assemblee. Vragen over de herschikking van de schuld met de bondhouders van Oppenheimer en de uitzetting van Regita 'Asawini' Edenburg, zullen ook beantwoord moeten worden. Dit zegt Assembleevoorzitter Marinus Bee in gesprek met Starnieuws.

Op de agenda staat het stellen van vragen aan de regering over de actuele situatie en beantwoording van de regering op de door De Nationale Assemblee gestelde vragen. Het gaat om de voortzetting van de vergadering van 8 mei. De vergadering is uitgeschreven voor 14.00 uur.

Bee zegt dat de vergadering voor dinsdag is uitgeschreven, omdat hij president Chan Santokhi erbij wil hebben. De afgelopen week kon deze vergadering niet gehouden worden, omdat de president toen uitlandig was. "Ik hoop dat er afdoend ingegaan kan worden op de gestelde vragen van de leden, zodat wij deze vergadering kunnen afronden", zegt de Assembleevoorzitter.

Naast deze vraagstukken zijn er ook vragen gesteld over het onderzoek naar de dodelijke beschieting te Pikin Saron, ruim een maand geleden. Tot nu toe is de doodsoorzaak niet bekend. De nabestaanden wachten op het autopsierapport. Er zijn vragen gesteld over onder andere de koersontwikkeling, het Internationaal Monetair Fonds, brandstofprijzen, cyanide onderzoek te Brokopondo en elektriciteitstarieven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May