Stanley Menzo ontslagen bij Chinese topclub Beijing Guoan
12 Jun, 12:27
foto
Stanley Menzo


Voormalig bondscoach Stanley Menzo (59) is zondag ontslagen bij zijn club Beijing Guoan, zo melden verschillende Chinese nieuwsbronnen. Vorig jaar augustus vertrok hij bij natio om aan de slag te gaan bij de ambitieuze topclub uit de Chinese hoofdstad.

Menzo’s ontslag hangt samen met de dit seizoen teleurstellende resultaten in de Super League, de hoogste klasse in China. Na twaalf wedstrijden staat de club op een tegenvallende zevende plaats op de ranglijst. Afgelopen vrijdag werd gelijkgespeeld tegen het tot dan toe puntloze Dalian Pro.

Menzo begon vorig jaar augustus halverwege het seizoen als hoofdcoach bij Beijing Guoan nadat hij van januari 2019 tot december 2020 het belofteteam onder zijn hoede had. Op dat moment was hij bondscoach van het Surinaams elftal en liet hij weten met pijn in het hart te vertrekken, maar dat hij de nieuwe aanbieding uit China niet voorbij kon laten gaan. ‘Ze hadden me vaker benaderd en het is heel vleiend dat zo’n professionele en ambitieuze club je zo graag wil hebben.’

In een officiële verklaring laat Beijing Guoan weten dat de club zijn ‘bijdragen zeer apprecieert en wordt Menzo en zijn familie alle geluk toegewenst.’ Menzo was eerder trainer bij Volendam, Cambuur, Vitesse, Lierse SK, Ajax Cape Town en Aruba.

In september vorig jaar werd Menzo opgevolgd door Aron Winter. Aanvankelijk was Winter interim-bondscoach maar inmiddels heeft hij een langer contract met de SVB afgesloten.

Diederik Samwel
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May