AdeKUS-Infra studenten winnen 2e prijs ontwerpwedstrijd
12 Jun, 02:54
foto
De Surinaamse delegatie met de 2e prijs. Van l-r: Richtingscoordinator Sun Kishoen Misier, Wiedesh Ramcharan, Lisa Menig, Byorn Lugard en ex-docent/minister Marciano Dasai.


Studenten van de studierichting Infrastructuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) zijn op de tweede plaats geëindigd tijdens een regionale ontwerpwedstrijd. Suriname heeft dit jaar wederom meegedaan aan de jaarlijkse ontwerpwedstrijd in Cayenne, samen met universiteiten uit Frans-Guyana, Guyana en Brazilië (Macapa). Haïti kon er niet bij zijn wegens heersende ongeregeldheden in het land.

De studierichting Infrastructuur van AdeKUS werd vertegenwoordigd door de studenten Byorn Lugard, Lisa Menig en Wiedesh Ramcharan samen met hun richtingscoördinator Sun Kishoen Misier. Hoewel er op onze universiteit geen specifieke bouwkunde opleiding bestaat, hebben onze marginaal opgeleide studenten in bouwkunde, toch kans gezien om zowel vorig jaar als dit jaar in de top van de regio te eindigen met een gepaste begeleiding van hun docenten, ex-docent Marciano Dasai (nu minister van ROM) en deeltijds bouwkunde docent, Brian del Prado. De opdracht voor dit jaar was om een haalbaar campuscomplex te ontwerpen voor een middelbare school in de stad Matoury, dichtbij Cayenne, meldt Kishoen Misier.

De verschillende landen mochten hun ontwerp in Frans-Guyana presenteren aan een deskundige en internationale jury. De uitslag werd bekendgemaakt tijdens een plechtige ceremonie in het parlementsgebouw van Frans-Guyana en werden de awards aan de deelnemers ook uitreikt. Naast de vele notabelen uit Frans-Guyana (universiteit, parlement) was ook minister Dasai op uitnodiging aanwezig.

De uitslag:
1. Guyana
2. Suriname
3. Brazilië
4. Frans-Guyana

Het verschil tussen de MSc studenten van Guyana en de BSc studenten van Suriname was slechts 2 punten (79 om 77 punten). "De studenten hebben met hun deelname wederom het niveau van AdeKUS op de kaart gezet en opnieuw bevestigd dat wij met onze Technische BSc opleidingen voorop lopen in de regio", meent Kishoen Misier.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May