President Murmu neemt goede Suriname-ervaring mee
07 Jun, 20:50
foto
President Droupadi Murmu van India voelde zich 'thuis' in Suriname.


"De mensen van beide landen zouden heel gemakkelijk in elkaars samenlevingen kunnen integreren. Ik voel me alsof ik in mijn eigen huis ben." President Droupadi Murmu van India zegt dat zij haar staatsbezoek aan Suriname nooit zal vergeten. Het was haar eerste staatsbezoek sinds zij in juli vorig jaar tot staatshoofd werd gekozen.

De Indiase diaspora heeft volgens Murmu haar sporen in Suriname verdiend door hart te werken en te zwoegen. Ze heeft een reeks activiteiten bijgewoond in verband met de viering van 150 jaar Hindostaanse Immigratie. Ze was vol lof over de voorouders en nazaten die de Indiase taal, dans, muziek, keuken, kunst en andere cultuurelementen hebben geconserveerd.

"Ik ben hier om de historische banden met Suriname te consolideren en de samenwerking verder uit te breiden," zei president Murmu na "zeer goede" bilaterale gesprekken met president Chan Santokhi. Het Indiase staatshoofd heeft ook aangekondigd dat haar regering heeft ingestemd met de uitbreiding van de geschiktheidscriteria voor de Overseas Citizenship of India (OCI)-kaart van de vierde naar de zesde generatie."

De OCI-kaart geeft permanent verblijf aan mensen van Indiase afkomst en hun echtgenoten, waardoor ze voor onbepaalde tijd in India kunnen wonen en werken. President Murmu heeft de Indiase diaspora in Suriname uitgenodigd om naar India te komen en getuige te zijn van de ontwikkelingsreis van haar land en om eraan deel te nemen. Ze was van 4 tot 6 juni te gast in het land, waarna ze naar Servië is vertrokken voor haar driedaagse bezoek aan dat land.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May