Commewijne: Behoud cultuur koesteren
05 Jun, 07:29
foto
In Commewijne is een gevarieerd programma uitgevoerd, waarbij het behoud van de cultuur centraal stond. Diverse groepen hebben hun kunnen getoond.


In Commewijne is zondag 150 jaar Hindoestaanse immigratie niet onopgemerkt voorbij gegaan. Het districtscommissariaat heeft in samenwerking met de presidentiële commissie Commewijne en Vereniging Ekta Commewijne, samen ervoor gezorgd dat de cultuur die door de voorouders is meegenomen tot uiting is gekomen.

Het publiek kon genieten van diverse optredens. Zowel Commewijners als Indiërs hebben opgetreden in het gevarieerde programma. Het programma begon met braderie, waarna er verschillende geestelijken, Assembleeleden, de districtscommissaris en minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aan het woord kwamen. Zij stonden stil bij de opofferingen die zijn gebracht door de voorouders.


Een aantal Commewijners dat een bijzondere bijdrage heeft geleverd, is gehuldigd en in de bloemetjes gezet voor de inzet in het district.

De rode lijn tijdens de toespraken was dat ondanks de eerste voorouders 150 jaar geleden zijn aangekomen in Suriname, de cultuur behouden is gebleven. De cultuur moet worden gekoesterd. Daarnaast is het van belang dat Suriname, en in het bijzonder Commewijne, naar een hoger niveau van ontwikkeling moet worden gebracht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May