Bewoners ressort Lelydorp af van grofvuil
16 May, 06:42
foto
Ophaal van grofvuil in Lelydorp. (Foto: CDS)


Bewoners van het ressort Lelydorp, district Wanica, zijn van hun grofvuil af. Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft het vuil dat na een oproep hiertoe langs de straat was geplaatst, afgelopen week opgehaald. De actie kwam na verzoeken van ressortraadsleden (rr) bij OGA-onderdirecteur Jason Gummels.

Anroedh Rabin, coördinator grofvuilophaal, zegt dat het directoraat al enige tijd bezig is grofvuil op te halen. Eerder is dit gebeurd in het ressort Munder. De volgende op de lijst is het ressort Houttuin. Rabin merkt op dat de vrachtkosten voor grofvuil naar Ornamibo hoog zijn. “De mensen zijn daarom heel blij dat ze op deze manier van hun groot afval af kunnen”, stelt hij.

Tine Pinas, secretaris van de ressortraad Lelydorp, zegt dat het geheel vlot is verlopen. Ze legt uit dat de rr-leden zich maandelijks in de verschillende wijken oriënteren om na te gaan wat er moet worden aangepakt. De omgeving ontdoen van grofvuil is een van de zaken die de buurtbewoners graag opgepakt wilden zien. Het is overigens de tweede keer dat dit in het ressort gebeurt; vorig jaar was er al een dergelijke actie.

Pinas zegt dat dit van groot belang is voor een schoon milieu, wat op zijn beurt bijdraagt aan de gezondheid van de gemeenschap. Zij stelt dat op deze manier ongedierte zoals ratten, maar ook ziekten worden voorkomen. Pinas ziet graag dat er meer gedaan wordt aan het onderhoud van de groene strook en dat het parkeerterrein op Lelydorp na activiteiten, schoon wordt gemaakt, schrijft de Communicatiedienst Suriname (CDS) in een persbericht.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May