Jogi: VHP wil principiële zaken grondenrechten eerst bespreken
15 May, 00:00
foto
Assembleelid Mahinder Jogi


"De VHP is niet tegen het wettelijk vastleggen van de grondenrechten, alleen moeten zaken goed worden geregeld. Er zijn enkele principiële kwesties in de ontwerpwet die nader moeten worden besproken", zegt Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) in gesprek met Starnieuws. De coalitiefractie heeft op twee Assembleeleden na donderdag de presentielijst niet getekend, waardoor de vergadering over de collectieve grondenrechten niet kon worden gehouden.

Assembleevoorzitter Marinus Bee deelde mee dat hij voor dinsdag de vergadering weer zal uitschrijven. Hij merkte op dat er politiek overleg nodig is om na te gaan of de ontwerpwet wel draagvlak heeft. Vandaag is er overleg binnen de coalitie onder leiding van president Chan Santokhi. Dan zullen de heikele punten worden besproken.

Jogi wil niet diepgaand ingaan op deze kwestie. Het gaat om een gevoelig onderwerp waarover intern overlegd zal worden. Volgens het Assembleelid heeft het geen zin om iets aan te nemen, dat in de praktijk voor problemen zal zorgen. Hoe dan ook is het land volgens hem één en ondeelbaar. Die zaken zijn ook in de grondwet geregeld. Daarom is het volgens hem nodig om consensus te bereiken.

Verschillende landen zijn decennialang bezig met het in orde maken van de grondenrechten van Inheemsen, maar zijn daar nog steeds niet in geslaagd, merkt Jogi op. Hij vindt dat bepaalde kwesties goed opgelost moeten worden, zodat de wet kan worden aangenomen.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May