Regering en bedrijfsleven overleggen over ontwikkeling
13 May, 08:41
foto
De ministers in overleg met een alliantie van het bedrijfsleven. Er is met elkaar gesproken over de economische ontwikkeling van het land.


De regering en het bedrijfsleven hebben overleg gevoerd over de financiële inclusie, het IMF-traject en de agrarische ontwikkeling. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de Surinaamse Bankiersvereniging, de ASFA-Alliantie en de ministers van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, Justitie en Politie en Financiën en Planning, hebben een constructieve dialoog gevoerd over maatregelen om de economische ontwikkeling te stimuleren.

“Een geweldig initiatief van consensus building om gemeenschappelijk de weg te vinden naar ontwikkeling, meent minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning. Volgens hem is dit de manier hoe het samen moet; eenieder met zijn eigen verantwoordelijkheid, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Raghoebarsing merkte op dat er heel veel enthousiasme is vanuit het bedrijfsleven om dingen samen te doen. “Iedereen wil de wederopbouw van het land. Wat er gedaan wordt, zijn hele goede en belangrijke stappen zetten om vooruit te komen. Het bedrijfsleven toont leiderschap en komt met oplossingsmodaliteiten”.

De minister heeft het eerste IMF-programma van Jamaica aangehaald als voorbeeld waaruit Suriname veel kan leren. “Hoewel de situatie in Suriname anders is dan die van Jamaica, waar lokale banken de grootste schuldeisers waren, is de betrokkenheid van het bedrijfsleven en particulieren in de uitvoering van het programma een belangrijke les.” Raghoebarsing merkte op dat vanuit het ministerie de communicatie tussen het bedrijfsleven van beide landen op gang is gebracht om van elkaar te leren en een succesvolle uitvoering van het IMF-programma in Suriname te verwezenlijken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May