Santokhi ontvangt leerkrachten; vandaag gesprek met Ori
12 May, 06:44
foto
Meredith Hoogdorp, een van de trekkers van Wi Sa Strey.


President Chan Santokhi heeft een delegatie van leerkrachten gebundeld in Wi Sa Strey/Syndicaat voor Onderwijsgevenden onder de paraplu van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL), gisteren ontvangen. Daarbij was ook minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aanwezig. Afgesproken is dat vanmiddag verder wordt gesproken met de minister.

Wi Sa Strey had als actiemodel dat om de ene dag naar het werk wordt gegaan. Leerkrachten hebben onvoldoende middelen om elke dag de school te kunnen bezoeken. Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft succesvol bemiddeld voor het onderhoud met de president. Wel was bedongen dat de leerkrachten normaal naar school gaan, waaraan gevolg is gegeven. Hoewel Santokhi oor naar de grieven van de leerkrachten heeft, zijn er nog geen besluiten genomen. In een nader gesprek met Ori zullen zaken verder worden uitgewerkt.

De trekkers van de ontevreden leerkrachten hebben besloten ondanks het feit dat ze hun doel nog niet bereikt hebben, toch om de ene dag naar school te gaan. Dit besluit is genomen nadat een dagvaarding kwam, waarbij de zaak aan de rechter zou worden voorgehouden. Uit strategische overweging werd besloten aan de slag te gaan. Ook voor vandaag zijn de leerkrachten opgeroepen om aan het werk te gaan, aangezien er weer om de tafel wordt gezeten met de minister.

De eisen voor SRD 5.000 koopkrachtversterking (met geld of waardebonnen), Olikarta’s voor 2 volle tanks brandstof per maand en ziektekostenverzekering voor het hele gezin en niet alleen de kaarthouder, blijven overeind. Het ligt in de bedoeling van de organisatie om zaterdag een ledenvergadering te beleggen om de resultaten en de verdere strategie te bespreken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May