Staatsolie voor 40% deelnemer in blok 6 en 8
08 May, 18:25
foto
Het offshore gebied van Suriname met de aangegeven blokken voor exploratie. (Beeld: Staatsolie)


Staatsolie Maatschappij Suriname NV heeft vandaag de productieverdelingscontracten (PSC) voor de offshoreblokken 6 en 8 getekend met TotalEnergies Suriname en QatarEnergy. Voor de blokken 6 en 8 heeft Staatsolie een deelname van 40% via zijn dochteronderneming Paradise Oil Company NV.

Eerder zijn de PSC's getekend voor de blokken 5 en 7 met Chevron waar de exploratieactiviteiten al zijn begonnen. Het PSC heeft een duur van dertig jaar.

De PSC's van deze blokken volgen na de Shallow Offshore Bid Round 2020-2021. Staatsolie geeft met de PSC's de betreffende bedrijven exploratie-, ontwikkelings- en productierechten in de respectieve blokken. De kosten in de exploratiefase zijn volledig voor rekening van TotalEnergies en QatarEnergy, zegt Staatsolie in een persbericht.

De exploratieperiode duurt zes jaren, waarbij in het derde of vierde jaar een eerste exploratieput moet worden geboord.

Voor deze blokken is er nieuwe 3D-seismische data verzameld. De deelname van Staatsolie in  deze blokken betekent dat het bedrijf vanaf het begin actief zal meedoen in het vergaren en analyseren van data.

Algemeen Directeur van Staatsolie Annand Jagesar (2e l), de gemachtigde van TotalEnergies, Philippe Blanchard en de gemachtigde van QatarEnergy, Ali Al Mana, hebben de PSC voor de offshoreblokken 6 en 8 getekend. (Foto: Staatsolie)


Blok 6 en 8 bevinden zich in het westen van het Shallow Offshore (SHO)-gebied, ten zuiden van de recente diepwaterontdekkingen in Blok 58 en ten noorden van de op het vasteland producerende olievelden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May