Ilse Krenten, voorzitter Anti-corruptie Commissie
06 May, 04:48
foto
President Chan Santokhi heeft vrijdag de Anti-corruptie Commissie geïnstalleerd. Dit op basis van de Anti-corruptiewet. Er moeten nog enkele zaken in orde worden gemaakt. (Foto: CDS)


Ilse Krenten is de voorzitter van de Anti-corruptie Commissie die vrijdag is geïnstalleerd door president Chan Santokhi. De gevolgen van het bestaan van corruptie zijn op nationaal en internationaal vlak zichtbaar. Om op nationaal niveau zaken aan te pakken heeft de president de Anti-corruptie Commissie geïnstalleerd. De benoeming van deze commissie vloeit voort uit artikel 2 van de Anti-corruptiewet.

Voor de rechtsstaat zal het betekenen dat er preventie zal zijn van corruptieve handelingen, zegt Krenten. “Vroege signalering van misstanden binnen staatsinstellingen en het doorgeleiden van meldingen naar de procureur-generaal, zijn belangrijke taken van de Anti-corruptie Commissie”. Krenten zegt dat er nog wat randvoorwaarden in orde gemaakt moeten worden. Ook moeten er enkele staatsbesluiten komen om het functioneren van de commissie te effectueren, meldt de Communicatiedienst Suriname.

President Santokhi merkt op dat er ook op internationaal niveau werd uitgekeken naar de installatie van de Anti-corruptie Commissie. Hij noemt in dit kader onder meer het Internationaal Monetair Fonds, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en de Wereldbank, met welke internationale financiële instellingen Suriname relaties heeft. “Daarom is er in de afgelopen periode heel veel werk verzet om tot dit punt te komen”, voegt het staatshoofd eraan toe.

Santoki noemt de benoeming van de commissie een stap in de goede richting om corruptie aan te pakken. “Een stap naar een beter Suriname. Maar dit alleen is niet voldoende. Hiermee wil ik benadrukken dat wij meerdere stappen zullen moeten nemen om corruptie te bestrijden en te voorkomen in Suriname”.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May