Politie maakt afspraken met protestleiders leerkrachten
05 May 2023, 10:38
foto
Protesterende leerkrachten gisteren aan de Jagernath Lachmonstraat. Zij trokken langs scholen om collega's mee te krijgen. (Foto: René Gompers)


De politie van het bureau Centrum heeft gistermiddag met de leiders van het onderwijsprotest een onderhoud gehad. Ontboden werden onder andere Meredith Hoogdorp en Hugo Blanker op het politiebureau aan de Keizerstraat. Aan de orde is gekomen de afgelopen protestdagen, waarbij wederzijds vermeende ontoelaatbare gedragingen en de bejegening zijn aangehaald.

Verder is er afgesproken dat:

  1. - bij elk protestdemonstratie zonder aangevraagde vergunning, een protestleider zich aan moet melden bij de aanwezige politie commandant;
  2. - onder de protesterenden er altijd een orde dienst moet zijn;
  3. - objecten niet mogen worden betreden zonder toestemming van een verantwoordelijke werkwilligen niet mogen worden gehinderd bij hun taak uitoefening;
  4. - onder geen enkele omstandigheid de openbare orde dan wel niet protesterenden mogen worden gehinderd hun werkzaamheden uit te voeren.

Het gesprek is goed verlopen, waarbij de protestleiders hebben beloofd zoveel mogelijk de politie bevelen op te volgen en de orde te hanteren en handhaven, meldt de politie Public Relations.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May