SRD 2.500 voor ambtenaren; 70% voor gepensioneerden
04 May 2023, 16:15
foto


De regering heeft de georganiseerde vakbeweging toegezegd om SRD 2.500 koopkrachtversterking te geven voor zes maanden aan ambtenaren en aan hen gelijkgestelden. De gepensioneerden krijgen 70%, wat neerkomt op SRD 1.800. De koopkrachtversterking is belastingvrij.

In de maand juli wordt er geen koopkrachtversterking gegeven omdat dan vakantiegeld wordt uitbetaald. Dit is overeengekomen vandaag tijdens de onderhandeling met Ravaksur, CLO, FOLS, BvL, ALS en veiligheidsbonden. De betaling vindt deze maand plaats.

De overeenkomst wordt morgen getekend tussen de regering en de vakbeweging. Er was geen ruimte voor meer geld. President Chan Santokhi had in De Nationale Assemblee aangegeven dat alle uitgaven moeten passen binnen het IMF-programma.

De president bevestigde zojuist in het parlement dat overeenstemming is bereikt met de vakbeweging. Hierbij is niet buiten de begroting gegaan. Er zijn over en weer voorstellen aangedragen. Er is consensus bereikt om ambtenaren en aan hen gelijkgestelden koopkrachtondersteuning te geven. Het bedrag wordt maandelijks uitgekeerd, zonder dat de mensen zich hoeven te registreren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May