Somohardjo ontvangt zijn autobiografie op 80e verjaardag
03 May 2023, 10:44
foto
Auteur Franklin Jabini overhandigt het eerste exemplaar van de autobiografie aan jarige Paul Somohardjo, voorzitter van de PL. Het thema is 'een Surinaamse politicus, strijder en sociaal mens'.


Op de 80e verjaardag van Paul Somohardjo, vorzitter van de Pertjajah Luhur (PL) is zijn autobiografie gepresenteerd. Deze is een voorloper van zijn biografie. Somohardjo vertelt dat velen bezig zijn geweest met zijn biografie, echter is professor Franklin Jabini degene geweest met de daadkracht om het te realiseren. Eerder op de dag was de overdracht van de omrastering van de Figs-Istana begraafplaats. De dag is afgesloten met een dankdienst terwijl zaterdag een feestvergadering wordt gehouden.

“Tide na mi dey en zoals ik al eerder had gezegd wil ik geen cadeau, maar een steen”. Hiermee geeft de politicus aan dat hij met de stenen veel meer kan bereiken voor de samenleving dan een cadeau, wat persoonlijk is. De omrastering van de begraafplaats is nog niet afgerond. Desondanks heeft de PL-voorzitter op zijn jaardag de overdracht gedaan. Dit vond plaats op het terrein van de FIGS-Istana begraafplaats, hoek Anamoe- Jozef Israëlstraat, middels het overhandigen van een fotoboek en een plakkaat aan de voorzitter van het bestuur van de begraafplaats, Soeradi Moerawi.

Jabini zei bij de presentatie in het PL-centrum dat het schrijven van een biografie niet makkelijk is. Om het boek te schrijven is hij in de schoenen gaan staan van Somohardjo. Ook heeft hij veel onderzoek verricht en praktisch alle kranten vanaf de jaren 60 doorgenomen. Het boek is tot stand gekomen door een gedegen onderzoek. Het thema van het boek gaat over een Surinaamse politicus, strijder en sociaal mens. Volgens Jabini is Somohardjo altijd een strijder geweest en zijn er delen uit zijn leven die niet bekend zijn onder de samenleving. Het eerste exemplaar van de autobiografie werd door de auteur aan PL-voorzitter Somohardjo overhandigd.



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May