Regering en vakbeweging er nog niet uit; constructief gesprek
02 May 2023, 00:00
foto


De regering en de vakbeweging (Ravaksur, FOLS, BvL, ALS en de veiligheidsbonden) zijn er nog niet uit over welke financiële tegemoetkoming zal worden gegeven voor de komende maanden. Maandag is met elkaar overleg gepleegd en zijn diverse voorstellen over en weer gedaan. Donderdagmiddag komen partijen weer bijeen, zegt minister Albert Ramdin, voorzitter van de cluster van ministers in gesprek met Starnieuws. Hij benadrukt dat het een positief gesprek was dat in constructieve sfeer is verlopen.

Vanuit de regering zijn er voorstellen gedaan om de bevolking de komende maanden te ondersteunen. De vakbeweging is met een ander voorstel gekomen, zegt Ramdin. Het voorstel heeft te maken met ondersteuning van de ambtenaren en met hen gelijkgestelden. "Het moet betaald kunnen worden. Financiën zal de voorstellen doorrekenen. Tegen donderdag verwachten wij wel een besluit te hebben", zegt de bewindsman.

Ramdin merkt op dat de regering de vakbeweging als partner ziet. Samen wordt er gekeken naar hoe de leefomstandigheden verbeterd kunnen worden. De regering is tevreden met de opstelling van de georganiseerde vakbeweging. Er is nog een lange weg te gaan in het gezondmakingstraject van de economie, stelt de minister. Hij wilde net als de vakbondsleiders niet inhoudelijk ingaan op de voorstellen. Vernomen wordt dat de voorstellen te maken hebben met de koopkrachtversterking in de sfeer van wat de ziekenhuisbonden krijgen. Dat is SRD 2.500 per maand.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May