Volksgezondheid wijst op gevaar ziekten door wateroverlast
25 Apr 2023, 06:48
foto


Het ministerie van Volksgezondheid vraagt alertheid van de samenleving. Door de aanhoudende regenval met daaraan gekoppeld wateroverlast in diverse gebieden, bestaat er een grotere kans op toename van ziekten en plagen zoals maagdarminfecties, huidschimmelziektes, bovenste luchtweginfectie en verschillende plagen z.a. muskieten, ratten.

Onderkend wordt dat onder deze omstandigheden het moeilijk is om broedplaatsen te vermijden, maar de samenleving wordt gevraagd om mogelijke broedplaatsen van muskieten op erven en terreinen op te ruimen.

Volksgezondheid meldt dat het zich tracht zo goed mogelijk voor te bereiden om drastische toename van ziekten te voorkomen door:
● Alle huisartsen en huisartsenspoedposten op te roepen om zowel fysiek als telefonisch hun beschikbaarheid en bereikbaarheid te waarborgen.
● Alle importeurs van medicijnen op te roepen om de beschikbaarheid van medicatie te garanderen.
● Alle andere ministeries/partners op te roepen voor gezamenlijke aanpak van het probleem, namelijk afwatering te garanderen om zodoende te kunnen werken aan ongediertebestrijding en waste management.

Het ministerie vraagt op te letten op klachten en verschijnselen van de bovengenoemde ziekten z.a. braken, diarree, lichaamspijnen, koorts, verkoudheid en hoesten.

Bij optreden van deze klachten, neem zo snel als mogelijk contact op met uw huisarts of de huisartsenspoedposten van RGD, AZP, RZW, RCR Zorghotel of SVZ.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May