Enorme wateroverlast landelijk; scholen dicht
24 Apr 2023, 10:49
foto
Op vele plaatsen staat het water kniehoog in Paramaribo Noord. Er is landelijk sprake van wateroverlast door zware regenval.


De scholen zijn door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur gesloten. Dit maakt het ministerie bekend op zijn website. Veel ouders zijn niet op de hoogte van het besluit. Op de meeste scholen waren er weinig kinderen door de enorme regenval afgelopen nacht.

Veel straten, scholen, erven zijn onder water. Veel plaatsen die doorgaans geen wateroverlast ondervonden, zijn onder water gelopen. Veel mensen konden hun huis niet uit. "Wij kunnen onze toiletten niet gebruiken en ook niet douchen", vertelt Dora die in Paramaribo Noord woont. Het water is tot in haar huis, zoals gebruikelijk.

"Wij hebben water in ons huis. Dit is jaren niet gebeurd", zegt Robby die op Zorg en Hoop woont. Auto's zijn in grote gaten beland omdat door het water deze niet zichtbaar zijn. Gehoopt wordt dat het weer opklaart, want ook groenten van landbouwers zijn ondergelopen. De voorspelling is echter dat er nog meer zal regenen. Of de scholen morgen opengaan, is afhankelijk van het weer.

Minister Bronto Somohardjo heeft zijn collega's een circulaire gestuurd met voorstellen naar aanleiding van de zware regens van de afgelopen dagen.

1. De mogelijkheid wordt geboden aan functionarissen verbonden aan ministeries om niet naar het werk te doen gaan en zoveel mogelijk van huis uit te werken, indien zij in hun woonomgeving wateroverlast ondervinden.

2. Het besluit nemen om het departement/overheidsinstantie gesloten te houden indien wateroverlast wordt ondervonden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May