MP'ers houden 2 verdachten die artiest wilden beroven, aan
23 Apr 2023, 20:48
foto


Twee verdachten die een artiest wilden beroven zaterdag in de vroege ochtend, zijn aangehouden door twee leden van de Militaire Politie (MP). Twee verdachten wisten te ontkomen. Het slachtoffer heeft letsels opgelopen en moest medisch worden behandeld.

De poging tot beroving vond plaats bij een bar op de hoek van de Picasso- en de Anamoestraat. Politieambtenaren deden na een melding, dat er schoten waren gelost bij de bar, de locatie aan voor onderzoek. Het slachtoffer was ter plaatse voor een optreden, maar besloot op een bepaald moment zijn voertuig beter te gaan parkeren. Toen hij naar buiten liep, werd hij plotseling overrompeld door vier mannen, die hem slagen toebrachten in zijn gezicht. Eén hunner bewerkte hem met een bierfles.

Omstanders gingen op het hulpgeroep van de artiest af en konden de twee MP’ers, die twee van de verdachten hebben aangehouden, erger voorkomen. Hun twee kompanen zagen kans weg te vluchten in een blauw voertuig. Tijdens hun vlucht werden zij door de MP tot stoppen gesommeerd, maar gaven geen gevolg hieraan. Hierdoor losten de MP’ers enkele schoten om hen op andere gedachten te brengen, maar het tweetal sloeg in de auto op de vlucht, die kort daarna onbeheerd en met kogelinslagen te Nyun Combé is aangetroffen.

Zowel het grijze voertuig waarmee de twee aangehouden verdachten waren als de blauwe auto zijn hangende het onderzoek in beslag genomen, meldt de politie Public Relations. De twee aangehouden verdachten werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Geyersvlijt. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het tweetal  in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de twee voortvluchtige verdachten wordt gewerkt.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May