Bij 50 jaar: BEP vernieuwt zich tot nationale politieke partij
22 Apr 2023, 08:43
foto


Haar 50-jarig bestaan op 29 april zal de Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De partij heeft een 'gebalanceerd feest- en lustrumprogramma' in elkaar gezet. Een maand lang worden diverse activiteiten gehouden om een halve eeuw BEP te gedenken.  Het imago van de BEP als te zijn een partij bestemd voor een bepaalde etnische groep moet tot het verleden gaan behoren.  De politieke partij is zich aan het vernieuwen tot een nationale politieke partij met ruimte voor alle Surinaamse bevolkingsgroepen.

Op de verjaardag wordt een feestvergadering en een afterparty gehouden met klinkende namen uit de Surinaamse muziek- en entertainmentwereld, meldt de partij. Vandaag vindt de kickoff van huis aan huis veldbezoeken in de buurt van het partijcentrum te Ephraimszegen plaats. Op woensdag 26 april wordt een lezing en discussieavond gehouden,  waarbij de BEP-visie over de uitvoering van het begrip van decentralisatie als middel tot versnelde lokale en nationale ontwikkeling in Suriname zal worden gepresenteerd.

Op vrijdag 28 april wordt een uitgebreide dankdienst gehouden; daarna is er een BEP gi Tangi Neti, waarbij stonfutu's en overige leden die zich verdienstelijk hebben gemaakt, een bijzondere waardering zullen krijgen en dankbetuigingen over en weer zullen worden gegeven en ontvangen. Op zaterdag 29 april wordt de feestvergadering gehouden met een afterparty.

Op 1 mei, Wrokoman dey, is er een fundraisingsactiviteit met bingodrive en storytelling, bekend als Mato. De vrouwenraad organiseert op 13 mei een speciale moederdaghappening voor moeders, vaders en kinderen. Eind mei wordt een gezondheidsbeurs gehouden en ook een 'buiten de stad' familiedag, alsmede een activiteit van de ijverige BEP-jongeren. De feestmaand wordt afgesloten met een BEP Community Give Back project.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May