Noodzaak regionale district vertegenwoordigers in DNA
22 Apr 2023, 10:41
foto


Vandaag wil A20 dit hardnekkige misverstand uit de wereld helpen. A20 heeft niets tegen DNA-leden direct afkomstig uit de zogenaamde economisch onderontwikkelde districten. Integendeel, A20 moedigt alle grote politieke partijen en zogenaamde etnisch georiënteerde partijen aan om kandidaten uit deze districten hoog op hun respectievelijke kieslijsten te plaatsen.

Zo kunnen zij er van verzekerd zijn, deze regionale districtsvertegenwoordigers in DNA vertegenwoordigd te zien.
Helaas kunnen deze regionale districtsvertegenwoordigers a priori geen regionale economische ontwikkeling brengen voor hun districten, want dat is niet de primaire rol van het parlement (DNA). Daarvoor heeft de wetgever toentertijd de districtsraden en ressortraden in het leven geroepen om die belangenbehartiging politiek bespreekbaar te maken in hun raden en met ontwikkelingsplannen te komen, waarvoor zij voor de financiële dekking (budget) bij het parlement kunnen aankloppen.

De politieke partijen moeten ophouden het volk een rad voor ogen te draaien door te stellen dat daarom de vertegenwoordiging van de leden van  DNA per district moeten worden gekozen, om garant te staan voor regionale economische ontwikkeling.

De naakte waarheid is echter niets anders dan dat bepaalde politieke partijen ‘goedkope’ DNA zetels kunnen oppikken en een meerderheid in DNA te kunnen realiseren om ‘friends & families en trouwe partijleden’, te belonen op allerlei gebieden.

A20 vindt dat hier direct een eind aan gemaakt moet worden en zal zich daarom sterk maken voor de gedachte van One man-One vote -One value. A20 wil elke vorm van zelfverrijking en onrechtmatige bevoordeling uitbannen. Zoals in onze statuten wordt beleden wil A20 dienend aan de gemeenschap zijn en boven partijpolitiek uitstijgen.
Dus als partijen politieke districtsvertegenwoordiging in het parlement willen zien, kunnen ze dat via hun landelijke kieslijsten regelen en niet het kiesstelsel per district te misbruiken.

Overigens is het Constitutioneel Hof heel duidelijk in zijn oordeel: tegen de grondwet, discriminerend en daarom in de bestaande vorm vernietigd.
One man-One vote-One value.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May