OW: Strakker beleid vergunningsvoorwaarden
20 Apr 2023, 06:47
foto


Zakenpanden in woongebieden zullen aan strengere voorwaarden gehouden worden en de controle op het naleven van vergunningsvoorwaarden zal intensiever worden. Deze maatregelen zijn onderdeel van het strakkere beleid dat het ministerie van Openbare Werken (OW) tezamen met het ministerie van Economische Zaken Ondernemerschap en Technologische Innovatie(EZ) en de districtscommissarissen, zal voeren.

De voorlichting van OW schrijft in een persbericht dat het ministerie bezig is de bouwwet en overige relevante regelgeving aan te passen naar hedendaagse maatstaven en standaarden. Indien er geen of niet volledig gehoor wordt gegeven aan de naleving van de gestelde vergunningsvoorwaarden, zullen de hiervoor geldende procedures in acht genomen worden.

De directeur van Openbare Werken is conform artikel 5 van de Bouwwet 1956 in deze bevoegd om zonder vergunning of buiten de vergunningsvoorwaarden om opgezette bouwsels, op kosten van de overtreder te slopen. Mogelijke intrekking van een bouwvergunning kan op basis van artikel 20 van het Bouwbesluit: indien blijkt dat de bouwvergunning ten gevolge van het verstrekken van onjuiste of misleidende opgaven ten onrechte is verleend.
 
Openbare Werken licht toe dat een zakenpand te midden van een woonwijk tal van nadelige gevolgen voor de bewoners kan hebben. Verstoring van woongenot, hinder, gevaar, drukte en vergroting van de kans op calamiteiten zijn enkele hiervan. De strengere maatregelen moeten deze problemen helpen voorkomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May