Drie aangehouden in moordzaak Curaçaose Appelweg
18 Apr 2023, 17:14
foto


De verdachten E.M. (32) en zijn 21-jarige vriendin G.G. en G.F. (21) zijn in verzekering gesteld. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij dood van E.K. (31)vrijdag aan de Curaçaose Appelweg.

Toen de politie van het bureau Santodorp op de locatie aankwam, leefde E.K. niet meer. Hij was overleden aan de schotverwondingen. Naar zeggen van G.F. die ter plaatse werd aangetroffen, had het slachtoffer met wie hij goed bevriend was, het appartement voor drie dagen gehuurd. Samen met een andere man en zijn vriendin, logeerden zij bij E.K. in het appartement.

Kort vóór het incident verliet E.K. het appartement om zijn autoband in orde te gaan maken. Op een bepaald moment stormde een gemaskerd en gewapende man het appartement binnen. Onder bedreiging van het vuistvuurwapen werden zij gekneveld en beroofd. Terwijl de indringer het appartement doorzocht, keerde E.K. terug en werd hij direct door de rover neergeschoten en liet hij ter plekke het leven. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. Voor de komst van de politie had het koppel de plek verlaten, maar meldde zich later op die dag aan op het politiebureau.

Zowel het koppel als G.F. zijn hangende het onderzoek aangehouden en voorgeleid. Na afstemming met het Openbaar Ministerie (O.M.) is het drietal in verzekering gesteld en is het ontzielde lichaam van E.K. in opdracht van het O.M. ter obductie door de politie in beslag genomen. Aan de aanhouding van de voortvluchtige schutter wordt gewerkt, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May